2015. június 16., kedd

Heti videós ajánlónk: Totth Benedek: Holtverseny



A KétHarisnya - bár mélységesen hisz az írott szó erejében és a Gutenberg-galaxis örökérvényűségében-, elismeri, hogy a kép is sokat hozzáad az élményhez. :-) Így vettünk egy nagy levegőt, és elindítottuk a videós szekciónkat is. Ebben minden alkalommal egy nekünk nagyon kedves könyvet ajánlunk majd, egymás szavába vágva.

A könyvek kiválasztása, a videók mondanivalója a saját ízlésünket és véleményünket tükrözi, nem tudományos igényű, ezért kérjük, így nézzétek.

E heti videónkban - amely immár a második-, Totth Benedek: Holtverseny című könyvéről beszélgettünk. (Magvető, 2014)


Totth Benedek eddig fordítóként lehetett ismert az olvasók előtt, első regényével  viszont nagyot szakított, és elég magasra tette magának a mércét.

Itt egy kis összefoglaló következik, megint csak nincs spoiler-veszély! És: tényleg ilyenek a mai kamaszok?

Itt olyan kifejezéseket emlegetünk, mint ’néminemű jellemfejlődés’, ’drogos roadmovie’, ’szubkultúra’. Valamint jön egy kis kelletlen filmes kitekintés. :-)

Itt érkezik egy ütős és nagyon jellemző részlet, valamint a célközönségről való elmélkedés.

Most pedig megtudjuk, hogy mi végre is a trágár beszéd a könyvben, pirulások közepette. És az egyik Harisnya coming-outol.

Dicsérjük kicsit a címválasztást, pontozunk, borítózunk, áldomást iszunk. Köszönjük Totth Benedeknek az élményt!

Szóval, ezt olvassátok el, aranyoskáim!


És akkor a linkek… Annyit írtak/beszéltek a regényről és írójáról a könyv kapcsán, hogy elég bőven tudunk szemezgetni. A kedvencek:

-          ez a legfrissebb, és a csavar a dologban, hogy egy majdnem-névrokon, ugyancsak író, F. Tóth Benedek interjúvolta meg Totth Benedeket. Jók a kérdések, és a válaszokból megtudhatjuk, hogy mit kíván a regény az írójától vagy hogy kallódott-e az író gyerekkorában:


-          címet adni tudni kell, és a konyves.blognál tudnak. Meg trailert írni is:)


-          und egy komolyabb hangvételű elemzés, mely behoz olyan neveket is, mint Tarantino és Bret Easton Ellis:

Várjuk a filmet is, állítólag coming soon. 

Nincsenek megjegyzések: